Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2014 11:46 - Подмладяването и дълголетието - мит или реалност 5
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 3385 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 03.11.2015 13:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Много йоги са показвали един номер, който е озадачавал учените. Да минимализират функциите на тялото си и да бъдат заровени в земята  (най-често се прави за 40 дни) и после след изтичането на този период да бъдат извадени и с помощта на предварително избран човек, който разтрива тялото на дадения йогин и помага да бъде възвърнат към живота. При изследванията на подобни феномени, показани от не един йога в Индия не могат да бъдат засечени никакви дейности на организма, но както на практика се оказва - хората са живи, но в някакво по-специално състояние. Както е добре известно на някои от занимаващите се с йога или други подобни неща от хилядолетия има хора в състояние на съзнателнa анабиоза намиращи се в уединени пещери. До някои от тях  чрез специфични сили на техните мисли и биополета - те просто не допускат излишни посетители и обикновените хора не могат да достигнат - не им се позволява. До други не е чак така. Счита се, че те представляват своего рода биофонд - ако нещо се случи на земята, те да останат и да продължат човешкия род. Световноизвестният очен лекар Ернст Мулдашев, който се занимава и с изучаването на аномални явления твърди, че по време на едно от многото му пътешествия до Тибет преди няколко години е бил допуснат до такава пещера и сред изпадналите в сомати там е видял включително и представители на расата от гиганти, които са населявали земята преди хиляди години и се намират скелети по цял свят1. Докато повечето от тези пещери представляват нещо като митология с достъп само за избрани, има един феномен останал на бял свят показно пред всички, който озадачава както обикновените хора, така и учените.

В този постинг ще се спра по-нашироко на будисткия лама Даши-Доржо Итигелов от Бурятия. Той е в специфично състояние на сомати стоящ в поза лотос2 от 87 години и се е превърнал в пример за подражание на много будисти, които искат да станат като него. Даши-Доржо Итигелов е роден през 1852 г. в Бурятия.
 

image

Даши-Доржо Итигелов

В продължение на десет години той четял древни текстове и се подготвял с медитации за неговото оттегляне. На 15 юни 1927 г. ламата се отправил за 1000 годишно медитативно сомати оттегляне. Предният ден той оставил на младите си последователи собственоръчно написан документ, в който съобщава, че ще пребивава в отвъдното едно хилядолетие и желае да извадят тялото му от саркофага след 75 години, за да се убедят, че все още е жив. В продължение на 30 години тялото на Итигелов било погребано в гроб на свещено място за будистите в Бурятия - Хуха зорхан.

image

Гробът на Итигелов, където бил погребан

image 

Снимката на гроба му

На два пъти са проверявали дали тялото му няма да започне да се разлага. По неговото нареждане да видят тялото му след 75 г. и да се убедят, че е жив на 18.09.2002 г. отварят гроба със съхраненото му нетленно и все още живо тяло.

image

Изваждането на ковчега с тялото на Итигелов

 image

Пренасянето на тялото на Итигелов

image

Отварянето в близък план  

 image

Итигелов в ковчега, когато започват да вадят тялото му

 Когато питат неговите наследници правнуци живеещи в Бурятия за Итигелов - те не знаят какво да отговорят. За тях е чудо това, което е направил Итигелов преди толкова години. Разбира се това не е никакво чудо, но просто овладяване на тялото. Има толкова много други неща също изглеждащи като чудеса за обикновените хора, които не владеят собствените си тела, но са като торби, в които просто престояват и се пренасят в продължение на известен брой години като в черупки, в които се намират.

Когато извадили тялото на ламата от гроба позволили това да се заснеме и първо дори дошли от криминалния отдел. Оказало се, че вместо тялото да започне да се разлага и да смърди, от него излиза благоухание.   
Взели части от косата (на плешивия лама), кожата и нокът, които били изследвани с ядрено резонасен метод и клетките не се отличавали по нищо от тези на живите организми.

 image

Клетките на Итигелов, които не се различават от тези на другите живи хора

Учените достигнали до извода, че тялото на Итигелов е живо и се намира в някакво неизвестно за науката състояние. Като казва доктора по техническите науки Борис Большавов: "Уникална форма на живот намираща се в преходно състояние." (Преди да се събуди.)
Професор Виктор Свягин и доктор на историческите науки Галина Йершова са сред изследващите ламата и Йершова заявява, че дори се вижда кръвта на ламата. 

 Професор Николай Давидович от московския Институт по биофизика, който го изследва казва: "Тялото на ламата изпуска топлина, установихме дължината на вълната и честотата на електромагнитното му излъчване, констатирахме, че липсват сърдечни тонове, но хипоталамусът, отговарящ за дейността на сърцето, функционира нормално, а кръвното налягане е 80 на 30." Той още изяснява, че в продължение на шест месеца, веднъж на три денонощия негови сътрудници измервали теглото на тялото на Итигелов и заявява: "Те установиха, че то е между 39 и 41 кг".
При поставянето на енцефалограма за изследване на мозъка се оказва, че на минута се излъчва по един импулс, докато при обикновените хора има три на минута. Водата в (от) тялото на Итигелов има кристална структура.
Доказано е, че от време на време "мъртвецът" излъчва мощни електромагнитни импулси. Един от будистите, които стоят неотлъчно до тялото на ламата казва, че на моменти от тялото излизат импулси, като токов удар: "...някаква сила ме удря в гърдите, все едно съм поразен от токов удар." Изследванията на косми от косата и ноктити показват, че ламата е жив. След дълги изследвания на Итигелов учените заявили, че не могат да обяснят този феномен и на 3 януари 2005 г. приключват изследванията, а будистите заявяват: "Каквото трябваше вече изследвахте и узнахте. Поче експерименти нямат смисъл."

След като един от снимащите ламата с фотоапарат и негова снимка била отпечатана във вестник будистите се възпротивили и оттогава не позволяват снимките вътре в храма където се намира Итигелов.

 image

  Тази снимка е направена с камера извън храма и е хванала ламата.

Един ден будистите, които пазят ламата дали възможност всички поклонници желаещи да се докоснат до него да го направят. Разрешено било в точно определен ден, като казали че ламата е в добро настроение и действително в него ден температурата на тялото му се вдигнала до 34 градуса. По време на съзнателна анабиоза обикновено тялото е 0 градуса.

 image

Тялото на Итигелов в специална лектика по време на отбелязването на 160 години от раждането на Итигелов

Освен всичко друго ламата предава мислите си на определени хора. През този ден тялото на Итигелов дори се изпотило, както са видели много хора. През част от времето тялото на хамбо-ламата се увива с ленти, до които след това могат да се докоснат поклонниците и се счита, че имат чудодейна сила. Така ламата се е превърнал за много от будистите в жив "светец". Будистите направо взели, че издигнали храм-дворец за Итигелов и до него вече имат достъп (с изключение на дни, когато Итигелов им каже чрез виденея, че приема посетители) само четирима души. Един лама и трима пазители. Итигелов ежедневно контактува с неговите пазители, като им предава послания посредством видения, които им изпраща. Будисткият лама от храма казва, че някои високоиздигнати лами са в състояние да върнат Итигелов към живота.

 image

Храмът-дворец направен с дарения от поклонници

 image

Будисткият храм, където се съхранява тялото на Итигелов

Преди няколко години в една местна библиотека в Бурятия открили една книга написана от Итигелов. Книгата е написана едновременно на три езика: старомонголски, санскрит и тибетски. За момента са преведени само части от първата част от посланието на Итигелов, където са предсказани събитията от 20-те и 30-те години на ХХ век, където той е предвидил колективизациията и репресиите в СССР.  

Итигелов е оставил нещо като послание за близките и последователите си, в което сред написаното пише: "Цялото твое богатство са твоите близки и роднини, стой на страна и няма да тръгнат след теб. Тези безумно насъбрани богатства ще се превърнат в особена отрова3 и ще бъдат безполезни."

image

Посланието на Итигелов в рамка

image

Борис Санжиев родственик, внук на Итигелов от рода Мудархадар

image

Бащата на Борис Санжиев, който получил специално пророчество от Итигелов преди да влезе в дългогодишната медитация

image

    Рядка снимка на Итигелов

https://www.youtube.com/watch?v=y-aTs3Cp6pI

Известно е, че подобни на Итигелов лами (освен йоги от хиляди години) има още от Средновековието. Някои казват, че ще се върнат след няколко стотици години, други повече. На някои монаси, които са в състояние на сомати от години и са обект на обществено достояние и поклонение им растат косата и ноктите.

image

Luang Pordaeng (роден през 1894 г.) - монах намиращ се вече 41 години (от 1973 г.) в подобно състояние на Итигелв в Тайланд на остров Koh Samui в манастира Wat Khunaram (Ват Кунарам), на когото продължават да му растат ноктите и косата

PS

Този постинг няма религиозен характер и целта е единствено да покаже интересен феномен!

------------------------------------ 

1 За расата от гиганти (най-често около два и половина метра или малко повече) се споменава в преданията на различни народи, включително и в Библията.

2 Позата лотос е една от елементарните основни йога пози със скръстени крака, като ходилата са върху бедрата. Считана е също за поза подходяща за медитации.

image


3 По време на колективизацията в колхози и отнемането на имоти в СССР е било точно така.




Гласувай:
0



1. ernest - Една интересна случка
06.10.2019 19:34
Ольга Чулкова имала сън. В съня й се присънила починалата й сестра близначка и й казала да напусне мъжа с който живее. Казала й, ако не го напуснеш те очаква това - и видяла инвалидна количка. Мъжа с когото живеела, но не била омъжена с него пиел и я ревнувал. (Тя имала 14 г. син от по-раншна връзка.) Един ден, след като се скарали извадил пистолет и стрелял в нея. Бил засегнат черепа. Лекарите казали, че нищо не могат да направят и не могат да я спасят. Някой посъветвал баща й да се обърне за помощ към Лама Итигелов. Баща й отишъл на посещение и се помолил, казвайки: Помогни. И на излизанев мислите си получил отговор: Дъщеря ти ще се оправи. А Ольга сънувала Ламата зад стъкления прозорец. Прекарала пет дни в кома и след това тя започнала да говори и да се възстановява. След три месеца започнала отново да се учи да ходи и след известно време се възстановила напълно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2672847
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930