Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2009 13:45 - Медицина в реално време - Защо ?
Автор: melodylasercenter Категория: Технологии   
Прочетен: 5383 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 18.11.2012 00:11


Идеята  да създадем този блог дойде някак си спонтанно , по желание на нас лекарите и на Вас нашите пациенти.
  От една страна всички ние се сблъскваме с неуредиците в българското здравеопазване,които са неизброими.Но за тях ще отворя отделна тема. От друга страна , по мобилния телефон се налага да даваме медицински консултации , понякога за сходни медицински проблеми , по няколко пъти на ден.Представете си какво ни се случва по време на епидемиите от остри вирусни заболявания. 
  За това , решихме , че ще е най-добре да даваме в съкратен вариант медицинска информация за най-често срещаните в нашата практика заболявания и в зависимост от Вашите въпроси и желания ще ги разширяваме или ще качваме нови теми.
           Знаете ли?Някога , някога....много отдавна , един човек се наранил , а друг му помогнал като поставил едно листо на раната му.Така се зародили взаимоотношенията между лекар и пациент / вероятно така е станало  :-)  /. Да , но защо да бъде просто , като може да е сложно.Постепенно с годините върху главите на тези два субекта се качили : Министерство на здравеопазването , Районен център по здравеопазване , ХЕИ , Здравна каса , Фармацевтична промишленост , Лекарски съюз и т.н.Толкова се е изродила системата , че  в днешно време никой не се интересува от желанието или мнението на лекаря и пациента.Работиме по правила писани много често от хора , които никога не са практикували медицина.Възникнаха конфликти между лекарите и пациентите , а също така между самите медицински специалисти.За да се справим в тази ситуация  трябва да изградим , на първо място , система за бърза и адекватна комуникация.
  Отворени сме за Вашите въпроси.
    Материалите , които ще качваме , имат за цел единствено обогатяването на Вашата здравна култура.
  Обръщам Ви внимание , че медицински преглед , поставяне на медицинска диагноза и определяне на лечение не могат и не трябва да се извършват в интернет , без непосредствен контакт между лекар и пациент.
  Материалите в интернет засягащи медицински въпроси са неизброими.Някои са писани за професионалисти , а други за по-широка публика.
Медицина в реално време....Защо? Защото моите пациенти искат да разберат , моето мнение по медицинските въпроси , които ги интересуват.
Тук , ще вмъкна един цитат от друг постинг , който написах по-късно , но мисля че тук му е мястото:"  ....Аз не отричам алтернативната медицина.В практиката ми , обаче , срещам постоянно хора , които изпадат в крайности  и от страх да не се "отровят от едно хапче Аспирин" приемат медикаменти с неясен произход , съмнително производство и неизвестни странични ефекти.Отлагат лечението на основното си заболяване и много често маскират клиничната картина , така че и ние се затрудняваме с поставянето на точна диагноза , а и те се заблуждават , че се лекуват правилно.Ако изберете алтернативна медицина , нека Ви лекува утвърден специалист в тази област. Моят съвет към Вас е :
                               Не се лекувайте сами!
  Докато чакам на опашка в някоя аптека , често ставам свидетел на ето тази сцена: - Може ли да ми дадете нещо за болно гърло,кашлица и температура и .......  т.н!  - Аптекаря се замисля само за миг , поставя диагнозата , определя терапията и изважда върху тезгяфа два три медикамента -  ...от това три пъти дневно , от това два пъти.....  - Ами атибиотик?  .... - Може , вземете този , защото е нов и се пие един път на ден и  ще Ви излезе по-изгодно от онзи , който се пие три пъти....!!!
  Мисля , че разбрахте какво искам да Ви кажа.Пишете ми какви теми Ви интересуват".

   За да добиете представа , ето някои от първите теми:CMV,Инфекциозна мононуклеоза,Полово предавани заболявания,Повишено артериално налягане,Лазерно обезкосмяване,Младежко акне , Разширени капиляри и др.
                  
                                                                     Д-р Христо Динев
                                                                  
                                                                 www.melody-bg.com 
image



Гласувай:
1



1. katan - Изпълних обещанието си!
27.07.2009 18:18
Прочетох пилотния ти постинг ис чиста съвест и съзнание мога да кажа,че съм напълно съгласна с теб!
Особено с така наречената АЛТЕРНАТИВНА медицина, която според мен/лаишко мнение/ би трябвало да помага на КЛАСИЧЕСКАТА медицина, както Панацея и Хигия/освен сестри,всяка от тях е търсила начин да помогне на болните,с каквото може и според разбиранията си/...
Съгласна съм с теб и за самолечението!
А аз уводната част какво да кажа?!
Тези думи:"Да , но защо да бъде просто , като може да е сложно." - много често ги използвам в ежедневието.
Съгласна съм и с всички изброени там пречки и пречици,които осуетяват за по-лесния контанкт между пациент и лекар...
С една дума - поздравявам те за постингите в блога ти!
цитирай
2. diabet - За самолечението
14.12.2009 15:21
С "официалното" въвеждане на забраната за закупуване на лекарства без лекарско предписание, като че ли самолечението е в пъти по-малко, но все пак съществува под формата на бабини билки.
Затова недейте се самолекува, а ходете на лекар. По-голям е шансът за успешна терапия.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: melodylasercenter
Категория: Технологии
Прочетен: 685514
Постинги: 61
Коментари: 211
Гласове: 599
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031