Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2009 14:25 - Лазерна епилация – Защо ?
Автор: melodylasercenter Категория: Технологии   
Прочетен: 19870 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 15.12.2009 19:40



    Когато човек реши да започне лазерна епилация , има много въпроси , които иска и трябва да зададе.Това е един сравнително нов и непознат метод за България.Напоследък , у нас отвориха врати много нови студия и клиники , в които се предлага този начин на обезкосмяване.Работи се с различни видове лазери и понякога информацията , която се дава не е достатъчна за да се реши човек да започне. Ето и най-често задаваните въпроси:    Въпрос № 1.Защо да не продължа да използвам старите , познати и евтини методи за депилация (коло-маска , епилатор , бръснач) ?     Отговор: Общото между тях е че са евтини и могат да се извършват в домашни условия.        Обаче , при всичките се наблюдават доста странични ефекти - сърбежи , наранявания и парене след бръснене ; понякога и инфектиране на третираната зона ; враснали косми и съответно образуване на фоликулити , след които остават белези ; бързо възстановяване на космената покривка.       При лазерната епилация се постига един отличен дълготраен ефект , без всички тези неприятни странични ефекти.Единственото неприятно нещо , което може да се получи след лазерна епилация е различно по степен бързопреходно зачервяване.Обичайно преминава от 30 до 60 мин. след процедурата.     Въпрос № 2. Може ли да се получи изгаряне на кожата по време на лазерната епилация?    Отговор: Когато работи добре обучен и с достатъчно стаж в тази област лекар , не може да се изгори кожата.      Лазерите , с които се работи в по-голямата част от центровете са мощни апарати с много големи възможности и широки параметри , които използвани неправилно и при неспазване на основните правила за работа , могат да доведат до сериозни изгаряния.    Въпрос № 3. Какво трябва да се прави преди започване на процедурите?    Отговор:          1.Най-важното нещо е да не се отскубват космите около десетина дни преди процедурата.Това се налага , защото при лазерната епилация се обработва самия космен фоликул , който след отскубване липсва и се обезсмисля процедурата.Преди всяка процедура , космите се обръсват или подрязват с ножичка.Космите не трябва да са дълги , за да не се разсейва лазерното лъчение , което трябва да проникне във фоликула.Това , че няма косъм на повърхността на кожата и не се вижда как изгаря не означава , липса на ефект.Косменият фоликул съдържа достатъчно количество меланин , който да привлече лъчението.

image


         2.Кожата трябва да е чиста от всякакъв вид гримове (пудра,фон дьо тен , руж , автобронзанти и др.).Този вид козметика съдържа багрила , които привличат допълнително лъчението , при което има опасност от изгаряне.          3.Излагане на слънце.Апаратът с който работим е пригоден за целогодишно третиране на кожата.Това се отнася за всички неодимови лазери , какъвто използваме и ние.С една дума , може да се излагате на слънце , разбира се добре е да сте защитени от слънчевите лъчи непосредствено след манипулацията. При другите видове лазери е задължително да се предпазвате от слънчевите лъчи или да не провеждате процедури в солариум , седмици преди и след манипулацията.    Въпрос № 4. Какво трябва да се прави след процедура?    Отговор: Обичайно зачервяването изчезва спонтанно до 30 мин.след началото.При по груби и тъмни косми се налага нанасянето на охлаждащ лосион.В повечето случаи е достатъчно намазването , което правим при тези пациенти в медицинския център непосредственно след процедурата.    Въпрос № 5. Има ли болка?    Отговор: Ако кажа , че няма , ще излъжа.Усещането е нещо средно между пощипване и леко боцкане.Отделните участъци от нашата кожа са с различна чувствителност.На места не се усеща нищо , а на други усещането е малко по-силно. Едновременно с лазера работи и машина , с която охлаждаме обработваната зона , така че неприятните усещания са сведени до минимум.Имайте предвид , че прагът на болка е индивидуален при всеки човек. Прави впечатление например , че жените прилагали коло-маска , не усещат болка при лазерната епилация.    Въпрос № 6. Колко процедури трябва да се направят?    Отговор: Тъй като в един и същ участък се намират косми в различен стадий на растеж (а те са три -телоген , анаген и катаген) , се налага повтаряне на манипулацията няколко пъти.

image




При лазерната епилация се повлияват най-добре космите в анаген , тоест най-жизнеспособните. В зависимост от типа окосмяване , цвят на косъма и най вече от наличния хормонален фон броя на процедурите е индивидуален.Може с три процедури да се постигне желаният ефект , но може да се наложат и повече .Всеки месец се извършва по една процедура , приблизително по едно и също време / приблизително 3-5 седмици между процедурите / .След извършване на необходимия курс процедури , е желателно един или два пъти в годината да се прави по една поддържаща , за да се постигне траен  ефект.
   Въпрос № 7. Каква е трайността?    Отговор: След извършване на първоначалния курс процедури , ефектът е от една до пет години.Ако се правят поддържащи процедури , ефектът се удължава за неопределено време.    Въпрос № 8.Колко продължава една процедура?    Отговор: От няколко минути до няколко часа , в зависимост от площта на обработваната зона.   Следващите снимки са от Флоренция.Там е разположен заводът на “DEKA”, където преминахме курс на обучение за работа с нашия апарат.От производството , през изпитанията на апаратите /включително и върху биологични материали/ , до практическо занятие с водещ италиански дерматолог в медицинска клиника разположена в централната част на града.   image

image
image







image









image


Следващите два линка са към предишни постинги от моя блог ,  свързани с лазерната епилация , където ще намерите повече информация за лазерния апарат и за нашия медицински център.

1/Лазерна епилация - продължение
http://melodylasercenter.blog.bg/nauka/2009/07/22/lazerna-epilaciia-prodyljenie.368203

2/Лазерна епилация - начало
http://melodylasercenter.blog.bg/nauka/2009/05/23/lazerna-epilaciia.338720

   

    Д-р Аида Ал-Мари    
www.melody-bg.com 
             
                                                                
image



Гласувай:
3



1. bovari - Красотата ще спаси света!
31.08.2009 14:40
А Мелади център - красотата!
С благодарност.
Поздрави!
Ще се върнем отново.:)
цитирай
2. melodylasercenter - bovari - Красотата ще спаси света!
31.08.2009 14:44
Поздрави и от нас!
Специални поздрави на младата госпожица от Д-р Ал-Мари.
цитирай
3. melodylasercenter - bogoizbrania - Трайноста до пет години ....
31.08.2009 23:30
Благодаря зя коментара!Може би тук трябва да кажа , че лазерната епилация не премахва космените фоликули за цял живот.Ако нямате заболяване което да доведе до алопеция , след прекратяване на процедурите окосмяването постепенно се възстановява.Колко бързо ще стане това и в каква степен , зависи от отделния човек.
А , колкото до брадата?
Да , много хората искат да си епилират брадата.Често при нас идват мъже с желание да им се премахне брадата защото им е омръзнало да се бръснат.При мъжете с нормално ниво на тестостерона в кръвта , трайното премахване на брадата и мустаците е много трудно.Изисква многократно повече процедури.
Има и друга група хора , които са се родили мъже , а се самоопределят като жени и искат да живеят като такива.Те обаче приемат постоянно женски хормони.При тях ефект се постига по-лесно.
Има и много жени , които имат повишено окосмяване от мъжки тип /много често свързано с хормонални нарушения/.Нали можете да си представите , какъв проблем /физически и психически/за тях е редовното бръснене 2-3 пъти седмично.Така че , лазерната епилация има своето място не само в естетичната медицина , а е част от лечението на различни хронични заболявания.Състоянието се нарича хипертрихоза - повишено окосмяване.
И понеже питате за цената - няма да стане за 60 лева!Прочетете още веднъж текста за процедурите и ще разберете.
П.С. Аз лично си епилирам част от космите на брадата , разположени в областта на шията и врата.Там , където има триене от яката на ризата.

Д-р Динев
цитирай
4. анонимен - Мелъди..
16.10.2009 10:35
За съжаление ужасно много ме боля във вашето студио...няма да мога да издържа това "леко пощипване" няколко пъти...
И в Борекс е същото...
цитирай
5. melodylasercenter - За съжаление ужасно много ме боля ...
17.10.2009 16:56
анонимен написа:
За съжаление ужасно много ме боля във вашето студио...няма да мога да издържа това "леко пощипване" няколко пъти...
И в Борекс е същото...



Имам чувството , че кракът ви не е стъпвал в нашия медицински център. А , вие просто сте един злонамерен конкурент.
И все пак , ако бъркам , обадете се на Д-р Ал-Мари и разговаряйте с нея по този въпрос.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: melodylasercenter
Категория: Технологии
Прочетен: 685488
Постинги: 61
Коментари: 211
Гласове: 599
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031