Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2009 20:41 - Кратки бележки относно "Свинския грип"
Автор: melodylasercenter Категория: Технологии   
Прочетен: 4769 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 29.11.2009 00:06


    "Свински грип" или инфекция с грипен вирус А/H1N1.Вече има много информация в медиите за този грипен вирус , така че аз ще се спра само на някои важни  / според мен / моменти от клиничното протичане и лечението.
   Пациентите , които преглеждам са общо взето два вида.Едните идват за преглед след 3-4 дни лечение със стандартните средства , които са употребявали и при предишни заболявания на горните дихателни пътища и са останали доволни от тяхното действие.Сега обаче те усещат , че състоянието им не се подобрява , а общата отпадналост и задухът се засилват.Точно в този момент трябва да се отиде на лекар , пациентът да бъде преслушан , ако според лекаря е необходимо да му се направи рентгенова снимка или други изследвания. Не се подвеждайте по думите на някакви самозвани лечители , които нямат необходимата квалификация , опит и чувство за отговорност.Също така , не настоявайте да ви се правят ненужни изследвания - "Скенер на белия дроб , общо изследване на имунния ви статус,изследване за СПИН,Туберкулоза,Хепатит и т.н."/какво ли не съм чувал/ - изпълнявайте указанията на вашия лекар и ако усещате , че не се подобрявате върнете се при него , той знае какво трябва да направи , какъв е следващия ход.Ако ходите последователно при различни лекари , рискувате всеки от тях да започва от начало или да се сугестира от направеното до момента.
Втората група пациенти идват с известно закъснение , когато клиничните симптоми са се усложнили , състоянието им е тежко , рисково и най-често вече са развили пневмония.Преди малко по "Новините" казаха , че пациент бил починал от "Свински грип" , защото провеждал самолечение.Журналистите понякога ме изумяват.Не всеки който кихне веднъж , трябва веднага да тича на лекар и да се тъпче с Антибиотици.
Този човек е починал , защото прекалено дълго се е самолекувал.
  
При малкия ми син / 9 год/ болестта протече доста тежко.След капките за нос и Нурофен , на третия или четвъртия ден включихме антибиотик/в нашия случай - Аугментин 3 х 675 мг/,Мукосолван и тъй като задухът и секретите в белия дроб се засилваха - Тамифлу / за 3 дни 2 х 1 капсула /.Два дни по-късно болестта постепенно утихна.Продължаваме да даваме Проспан  и еднократно дневно Мукосолван до затихване на кашлицата.Много добре се повлия от "Гръден чай" 2-3 чаши дневно / по две пакетчета на чаша/ и инхалациите с вода и малко сода за хляб в нея( една чаена лъжичка на 500 мл. вода ).
   Накратко - борба с основното заболяване и с всички симптоми.Антивирусни средства  - Тамифлу(Tamiflu 75 mg) и Реленца (Relenza 5 mg/доза), отхрачващи,противовъзпалителни/Нурофен,Нимезил,Парацетамол,Аспирин и др./,противоалергични средства ако има данни за алергични реакции в миналото / алергичен ринит , - конюнктивит ,- синузит , - бронхит и т.н./ , прием на повече от обичайните количества течности.
Прекалено дългото изчакване може да доведе до тежки усложнения!
  Наблюдавайте се , не изпадайте в паника , но и не игнорирайте грипната епидемия.

Бъдете здрави!

  Обръщам Ви внимание , че медицински преглед , поставяне на медицинска диагноза и определяне на лечение не могат и не трябва да се извършват в интернет , без непосредствен контакт между лекар и пациент.
  Материалите , които пиша , имат за цел обогатяване на Вашата здравна култура.


          Д-р Христо Динев   www.melody-bg.com 
             
                                                                
image




      


Тагове:   лекар,   свински грип,


Гласувай:
4



1. krotalka - Благодаря!
04.11.2009 20:50
Навреме поднесена информация.
цитирай
2. анонимен - Благодаря Ви,за ценната информация!
04.11.2009 20:52
От вчера имам хрема и леко дразнение в гърлото.
Разтворих си обаче в малко медицински спирт пчелен клей и напоени с него тампони с памук слагах в ноздрите.Ефекта беше поразителен - макар че, щипеше адски - дразненето в гърлото престана.Днес пия Колдрекс Максигрип и продължавам с тампоните и нямам никакви други оплаквания,освен хремата.Ако обаче продължи,мисля да се консултирам с личния си лекар.
Поздрави и хубава вечер!!!
цитирай
3. melodylasercenter - Поздрави на всички блогери!
04.11.2009 21:23
Извинете ме , че отсъствах почти месец от блога.
П.П. Медикаментите , които съм посочил по-горе са примерни.Повечето от вас ги познават и така става по-ясно какво искам да кажа.В никакъв случай не се опитвам да правя реклама на определени търговски марки.Нито пък , че това е най-добрата схема на лечение.
Бъдете здрави!
цитирай
4. анонимен - Zdraveite!
06.11.2009 20:58
blagodarq za cennata informaciq! Ot koqto imah vuzmojnost da razbera gore dolu v kakvo polojenie sum!izkluchitelno razgnevena sum,prichinata za koeto e che lekarqt pri ,koito bqh premulcha ot kakvo tochno sum bolna!Ne znam do kolko korektno e tova,no v momenta se vloshavam !!6 dni bqh sus visoka temperatura neprekusnato vtrisane raztroistvo ,bolki v muskulite i stavite,techa6t nos i sledvah vsi4ki kpo shema,koqto prikluchi; ot nqkolko dni sum sus silen svetovurtej, silno vuzpaleno gurlo i tejest v gurdite!!Blagodarq otnovo za informaciqta ,koqto predostavqte!!
цитирай
5. melodylasercenter - Анонимен - 4
08.11.2009 00:04
Надявам се , че вече сте по-добре!
Ако не е така , през почивните дни потърсете помощ в някой от приемните кабинети на общинската болница , която ви е по район или в "Пирогов" или Окръжна болница.В настоящия момент мисля , че единствено в болниците разполагат с необходимите противовирусни средства и капацитет за борба с тежко протичащите случаи на "Свински грип".Заболяването протича с индивидуални различия.Общото между отделните случаи е тежкото и продължително боледуване.
Д-р Динев
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: melodylasercenter
Категория: Технологии
Прочетен: 687468
Постинги: 61
Коментари: 211
Гласове: 599
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930